Bugun...
YAZIKLAR OLSUN…


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sözde Batı Karadeniz’in en büyük hastanesi, Kdz. Eregli Devlet Hastanesinden bahsediyorum. İçinde 4 asansörü çalışmayan, çalışan asansörü bulmak için 4 kere tavaf edilen hastane, doktorları elindeki imkanlarla canla başla çalışırken vicdanları yitik idareci ve memurların olduğu hastane..

Doktor emar çekimi için  acil notu yazıyor,  hasta ağrısından dolayı  ayakta duramadığından, emarı çekilip bir an önce istirahat etmesini söylüyor. Ama görüntüleme merkezinde çalışanlarda vicdan ölmüş. 2.30'da  çekilebilir diyorlar. Acıyı çeken onlar değil ki, vicdanları da bedenlerini terk etmiş. Soruyorum başhekimlik hangi katta?  diyorlar 2. kat,  2. kata çıkıyorum 2. katta başhekimlik 1. katta diyorlar. Vicdan yok ama yalancılıkları var. Be mübarekler olması gerekenleri bulundurun!

Neyse geliyorum başhekimliliğe aylardır kısır çekişmelerden oturu atama yapılamadığından başhekim yok yardımcıları var. Görüşmek istiyorum biri denetlemem var diğeri ifade alıyorum diyor. Israrla bekliyorum başhekim yardımcısı çıkıyor ilgili birimden Şemsi beyle görüşüp öne alınması için yardım talep ediyor. Yaklaşımı buraya kadar güzel, fakat arkasından bu çekimler randevulu olduğu için araya almak zor oluyor diyor. Bunu demeseydin doktor bey bana verilen kâğıtta senin dediğinin aksi yazıyor. Acil ve yatan hastalardan sebep saatlerde kayma olabilir diyor. Şimdi sen benim  aklımla dalga geçmeye kalkmış olmuyor musun?, Şemsi beyi buluyorum arkadaş yemeğe geç çıkacak çekeceğiz diyor!.

Yemek saati geliyor eleman gidiyor yemeğe, hasta acılar içinde kıvranmaya devam ediyor. Şemsi beyi tekrar buluyorum, eleman sabah yemek yememiş yemekten gelince çekeceğiz diyor. Yemekten geliniyor çağıran eden yok. 13.00’te mesai başlayınca bir bey çıkıyor bekleyenlerle görüşüyor bize de araya alacağım diyor. Be kardeşim senin verdiğin acılar çektirerek beklettiğin randevu saatine ne kaldı diye itiraz ediyorum. Bekleyen diğer hastalar hastamın acı çekişini gördükleri için biran önce o çekilsin diye yardımcı oluyorlar. Hastalarımızın yaklaşımına bak görevi olmasına rağmen vicdanını bir kenara koyanlara bak.. Yazıklar olsun. İnsanlara et gözüyle bakan zihniyete....



Bu yazı 3543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI