Bugun...
YURT İÇİ KARGO HİZMETTE!!! SINIR TANIMIYOR....


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili okuyucular, bugün yaşadığım bir olumsuzluğu sizlerle paylaşmak istiyorum..

Bilgisayarım arıza yaptığı için ilgili markanın internet sitesinden servis müracaatımı yaptım. Müracaat sonucunda cihazin yurt içi kargoya verilmesi durumunda ellerine daha hızlı gececeği notuna istinaden yurt içi kargonun yolunu tuttum.Kendimce evde mukava kartonla destekli bir paket yapmış olmama rağmen kargoda ki arkadaşlara taşıma sırasında zarar görmemesi için özel anbalajınız var mı diye sordum. Bana hava takviyeli laptopun sığacağı naylon bir ambalaj getirdiler. Birlikte güzelce ambalajladık. Öğrenmenin yaşı yoktur derler, ilk defa gördüğüm bu ambalajın çok iyi düşünülmüş bir paketleme aracı olduğunu da ifade ettim. Neyse gideceği adresi yazdırdım. Önüme bir yazı koyup imzalamamı istediler.Başlığında İHTİRAZİ KAYIT BELGESİ yazıyordu. İçeriğinde de "gönderi ambalaji Yurt içi kargo servisi A.Ş tarafından korunaksız ve yetersiz görüldüğünden itirazı kayıtla teslim alınmıştır " yazmaktaydı. Yanı yurt içi kargo bu kadar iyi önlem alınmış bir kargoyu artık nasıl dikkatsizce taşıyor ise, taşıma sırasında kendinden kaynaklanabilecek dikkatsizliğin bedelini açıkçası müşteriye yıkmaya çalışmaktaydı. İtiraz edince de imzalamazsanız kargonuzu götürmeyiz diyerek kraldan çok kralcılıklarını da gösterdiler. Haliyle bu dayatmayı kabul etmeyerek kargomu geri alarak yurt içi kargoyu terk ettim.

Konuyu  anlaşmalı oldukları servise bildirdim. Konuya nasıl tepki verirler bilmem. Bildiğim bir şey var bizler aklımızı küçümseyen, aleyhimize olan dayatmalara sessiz kaldığımız sürece bu zihniyette olan firmalar bildiklerini okumaktan, sorumsuzluklarını bizlere yıkmaktan geri durmayacaklardır.

Eğer biz tüketiciler yapılan yanlışlara ve sorumsuzluklara tepki verir isek, bu firmalarla çalışmaktan uzak durur isek onlarda ister istemez kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalırlar..

Çocuklarımızın daha yaşanabilir bir dünyada yaşayabilmesi için gelin el ele verelim bu çarpıklıklara tepkisiz kalmayalım. Kalın sağlıcakla..



Bu yazı 5383 defa okunmuştur.

YORUMLAR
2 Yorum

Ibrahim Durgut
30-04-2016 16:01:00

mustafa bey bazen bizde kargoyla malzeme alıp gönderiyoruz ama belki bilgisizlikten, belkide olayı geniş çaplı görememekten aynı hataları işliyoruz. böylesi önemli bir konuda bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar.

Zehra Şengün
29-04-2016 00:51:00

Yurtiçi kargoyu bir süredir boykot eden biri olarak tamamen katılıyorum.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI