Bugun...
Neden Basın Sektörüne Girdik?


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili okurlar,

Sizlerle buluştuğum ilk yazımda Ereğli de onlarca yayın kuruluşu varken bizlerin de bu sektöre girme nedeninden kısaca bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi Ereğli sosyal ve ekonomik açıdan ciddi anlamda kan kaybına uğramış durumda. Pasta küçülmüş, o pastanın etrafındakilerin sayısı artmış,  herkes birbirinin paçasından çeker olmuş; “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.”, mantığı ve bireysel çıkarlarla yola devam edilmeye çalışılmaktadır. Her kesimi iş aş korkusu sarmış, sesleri çıkmaz olmuştur. Oysa bu olumsuz koşullar kapitalizmin en acı  yüzünü göstererek kârına kâr katan bazı özel sektörler tarafından kendi çıkarları için kullanılmaya başlanmıştır. Böl-parçala-yönet mantığıyla hareket eden güçlü kuruluşlar, ne yapıp edip geniş kitlelerin organize olup bir araya gelmemesi için ellerinden geleni yapmaya çalışmaktadırlar. Azıcık sesini çıkaranlar bir şekilde susturulmaktadır. “Yokluk mertliği bozar” hesabı çoğu basın kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu düşündükleri gibi hareket edememektedirler.

Oysa tepkisiz ve sessiz kalarak, bireysel hareket ederek gelinen olumsuz şartların düzeltilmesine imkan yoktur. Bizler gelecek nesillere daha iyi şartlarda yaşanabilir bir Ereğli bırakma düşüncesi ve gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda gelecek nesillere karşı sorumluyuz. Amacı ve hedefleri olan örgütlü gücün başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Bizler bunun çok iyi farkındayız.

Maalesef bölgemizde siyasiler, dünya çapındaki özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları gerektiği şekilde halkımıza hizmet etmemektedirler. İşte bu noktada sosyal sorumluluk anlayışımız gereği görev üstlenmemiz gerektiğini düşündük. Eğer bizler bu yörenin imkanları ile eğitim görmüş ve bu imkanlar neticesinde ekmeğimizi kazanarak hayatımızı idame ettiriyor isek, Ereğli ve yöremizin bugün içine düştüğü sıkıntılı süreçte  taşın alına elimizi koymamız gerektiğini düşünüyoruz.

Bu nedenle Ereğli ve bölgemizin çıkarları için; konuşamayanların sesi,  yanlış yapanların takipçisi, ezilenlerin, mağdurların umudu, hak arayanların destekçisi, sömürenlerin kabusu olmak için güçlü özgür ve korkusuz habercilik yapmak için huzurlarınızdayız. Ereğli’nin özlediği birlik, beraberlik ve dayanışmayı hep birlikte sizlerle oluşturacağımıza yürekten inanıyoruz. Yeter ki bize güvenin. Bir olalım, birlik olalım. Yanlışlara, haksızlıklara hiçbir sebepten ötürü sessiz kalmayalım. O zaman hep birlikte yaşanabilir bir Ereğli’yi yarattığımıza şahit olacağız.

Saygı ve sevgilerimle mutlu yarınlar dilerim.



Bu yazı 2732 defa okunmuştur.

YORUMLAR
10 Yorum

Gülendam Güzelyurt
17-08-2015 03:01:00
Çok iyi bir başlangıç yaptınız sayın Özkan. Haberler çarpıcı röportajlar yerinde. Tecrübeli insanlarla yola çıkmanız kalitenizi de ortaya koymuş. Başarılı olmanızı gönülden diliyorum.
Okur
15-08-2015 17:09:00
Umarım aldığı ilan parası banka hesabına yattığında bildiğini bilmezden gelmeyen, yazmak istediğini yazmaktan geri durmayan bir yayın organımız olur.
Melahat Günaydın
12-08-2015 21:20:00
Sayın Özkan, yayın organınız çok iyi başladı ama daha önemlisi yazar kadronuz çok sağlam. Siz zaten bir başkasınız yetmediği gibi birde zonguldaktan iki değerli ismi almışsınız. Bravo. Çok ses getireceksiniz.
Bülent Saban
09-08-2015 09:46:00
Sevgili kardeşim basın tarafsız doğru güvenilir ve şeffaf olmalı maddi çıkar gelecek diye gerçekleri yazmaktan korkmamalı onun içindir ki basının tarafsızlığı her şeydir.Ereğli de seninde yazdığın gibi sorunlarla boğuşmakta ve her geçen gün kötüye gitmektedir gazeteniz bölgemize yeni bir soluk bir nefes getirecektir yayın hayatınızın hayırlı olmasını diler,başarılı ve mutlu bir çalışma hayatı dilerim
Nihal Erdem
09-08-2015 03:40:00
Abdullah bey bırakın bu işleri. Kör olmuşsunuz hepiniz. Artık bu perde arkasından başka sesler verme olayını yemiyor millet. Neyin ne olduğu ortada. Laf ola beri gele şeyler yazma istersen.
Abdullah
09-08-2015 03:33:00
Hanımefendi olayın kreş çocuklarıyla değil o kreşleri idare edenlerle ilgisi olabilir mi acaba ne dersiniz.
Nihal Erdem
09-08-2015 03:25:00
Sevgili Abdullah Demirci siz ya türkiye'de yaşamıyorsunuz yada herşey bu kadar aleni biçimde herkesin gözünün önünde oluyorken particilik veya partizancılık oynamaya çalışıyorsunuz. Bu memlekette kreşleride gördük nihayet haber bültenlerinde. Siz uyuyordunuz sanırım o an.
Abdullah Demirci
09-08-2015 03:13:00
Nihal hanım sizi duyanda 2003 öncesi ülkede pırıl pırıl günler yaşandığını sanacak. Ne zamandab beri bu ülkede derin devletle mücadele etmenin ve haksızlıklarla savaşmanın adı iktidar baskısı oldu dermisiniz
Nihal Erdem
09-08-2015 03:07:00
Başlangıç için yazılabilecek en güzel yazılardan biri olmuş Mustafa Bey. Toplumumuzun en büyük ihtiyacının birlik beraberlik olgusunu yaygınlaştırmak ve sessiz kalmaması gereken bir toplum yaratmak olduğunu kısa ama öz biçimde anlatmışsınız. Son on bir yıl koltuklarına kalan iktidar temsilcilerinin döneminde yaygınlaşan baskıcı tutum ve sindirme politikalarının yereldeki uzantılarına hep birlikte tepki vermenin zamanı çoktan gelmiş geçiyordu.
Seymen KALOĞLU
09-08-2015 03:00:00
Sizin şahsınızda ekibinüzü yürekten kutlarım. Artık Almanya'dan memleketimizi takip ederken yararlanacağımız sağlam bir kaynağımız olacak. Başarılar diliyorum.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI