Bugun...
EYY TED YÖNETİCİLERİ!


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili Dostlar,

Köşe yazılarımı, gördüğüm, yaşadığım yanlışları dile getirip ilgililerinin gereğini yapmasına katkı sağlamak için yazmaktayım.

Bu günkü yazımda Türkiye Eğitim Derneği TED ve Denizbank dan bahsedeceğim.

Bilindiği üzere TED, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulan bir eğitim kurumumuzdur.

Yaklaşık 35 yıldır ticaretle uğraşan biri olarak ülkemizde çalışmadığım banka yok gibidir. Bu deneyimime istinaden diyebilirim ki içlerinde en sorumsuz ve dayatmacı banka Denizbank tır. İstenmesi durumunda yanlışlarını belgeleri ile de kanıtlarım. Bu nedenle yıllar önce bu banka ile gerek şahıs gerekse şirket olarak yollarımı ayırdım. Tabiri caizse kapısının önünden geçmem.

İşte ülkemizin bu önemli güzide kurumu maalesef sadece bu banka ile çalışmaktadır.

Geleyim yaşadığım sürece; Bu kurumda eğitim gören iki öğrencinin velisi olarak mail atmama, dilekçe yazmama hatta Ereğli yönetim kurulu üyesi hukukçu yetkilisi ile telefon ile görüşerek yasal seçimlik hakkımı belirtmeme, ödemeleri yapacak başka alternatif banka hesabı istememe rağmen talebime olumlu cevap verilmemiştir. En üzücüsü olanlardan birisi de hukukçu olan Ereğli yöneticisi tarafından” siz istiyorsunuz diye başka bir bankada hesap mı açacağız” denilerek mesleğinin gerektirdiği yaklaşım yerine bu kuruma yakışmayacak yaklaşımın sergilenmesidir.

Denizbank dayatmasının gerekçesi olarak, üst yönetimde Denizbank yöneticisi olduğu ve bu işleyişten ötürü elde edilen faydanın burslu öğrenciler için kullanıldığı söylenmiştir.

1.sı hiçbir banka ve yöneticisi bankasına zarar verecek bir işleyiş içinde olmaz. Velev ki oldu, dayatma ile elde edilen fayda en kutsal işte kullanılsa ne yazar?

2.sı hiçbir gerekçe ile yasal seçimlik hakkı kullandırılmayıp, biat kültürü gereği ben dedim uygulayacaksın dayatması ile bu kurum yönetilmez.

Bu yaşadıklarımdan ötürü geçmişte yanlışlarını gördüğüm başka bir eğitim kurumundan çocuklarımı aldığım gibi ön kayıt yaptırmayıp yollarımı ayırmaya karar verdim. Ereğli TED müdürü Funda Hanım devreye girerek, büyük uğraşlar vererek kararımdan caydırdı. Siz yatın kalkın Funda Hanım gibi canla başla çalışan, öğrencilerini seven eğitim gönüllülerine dua edin. Yaptığınız bu dayatmayı kamuoyu nezdinde açıklamamdan ne kadar ezilirsiniz bilemem ama siz o yönetim makamlarına yakışmıyorsunuz.

Ayrıca Oyak mensuplarına ayrıcalıklı indirim yapılması Erdemir’in tamamının Oyak’a aitmiş gibi uygulamasıdır. Oysa Erdemir’in  % 49,29 zu Oyak’a aittir.

Derneğin yöneticileri, ilk tüzüğünde yer alan “Cemiyet, siyasi hiçbir gaye gütmeyip, sadece memleket gençliğinin tahsil ve terbiyesine yardım ile iştigal eyler” ilkesine uygun olarak dayatma ve adaletsizlikten uzak yönetim sergilemek zorundadırlar.

Birde bazı banka kredi kartlarını peşin çektirdiğinizde eğitime destek adı altında hiçbir ilave almadan en az 6 takside bölerken bu kurum dayatma ile yönlendirilen Denizbankın DBS ödeme sisteminde taksitli ödemelere ayrıca vade farkı ilave etmektedir. Bu bazı bankalarin eğitime destek konusunda gösterdikleri yaklaşımı maalesef bu eğitim kurumu göstermeyip işi ticari boyuta taşımıştır.



Bu yazı 2423 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Halit Özdemir
12-03-2023 22:45:00

Abi hangi banka vatandaş lehine hele kamu bankaları nefret ediyorum bankalardan

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI