Bugun...
EYY SERTAN OCAKÇI...


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Senin gibi bir ilçe başkanına sahip olduğum için defalarca partimden istifa etmeyi düşündüm. Gavura kızıp orucunu bozma hesabı telkinler  ile hep kendimi durdurdum. Yaptıkların, yapamadıklarına artık dayanılmıyor. Sana kızıp partimden istifa edeceğime, senin gerçek yüzünü kamuoyu ile paylaşmaya karar verdim..

Senin hakkındaki tespitlerim birebir yaşadıklarımdan elde edilmiştir. Kulaktan dolma, sallama değildir. Yalanım varsa yargı orada gereğini yaparsın bende yargı nezdinde iddialarımı tescil ettirmiş olurum..

İlçe başkanlık seçimlerinde güçlü olmadığınız yerlere sandık kurmamakla baştan partimizin demokrasi ilkelerini çiğnedin. O nedenle  seni partimin ilçe başkanı olarak görmek beni hep rahatsız etti. Halkın partisinin ilçe başkanısın ama halktan kopuksun. Sana iletilen sorunlara, kulak tıkamakla meşgulsün. Referandum sürecinde bir ilçe başkanı olarak iletişim çağında olduğumuz dönemde sanal ortamda sesin soluğun çıkmadı. Belki de gerçek ortamlarda mücadele ettim diyeceksin fakat orada da siliktin. Allahtan kadın kollarımız vardı da kapı kapı dolaştılar, onların harcadığı emeğin yüzde birini harcamadın. Devletin bekasının söz konusu olduğu kritik referandumda aracına bir hayır  çıkartması  yapıştırmaktan bile geri durdun.

Göç veren, işsizliğin çığ gibi yükseldiği, ekonomik krizin en çok hissedildiği Ereğli de zerre sesin çıkmadığı gibi, ben dahil benim gibi hiçbir siyasi kimliği olmayanların cansiperane çabalarına zerre destek olmadın. Partimizde siyaset yapan kişilere, programları  hakaret edercesine genel mesajlarla bildirdin. Küçük olsun benim olsun dedin. Ortak çalışma yerine kendini ön plana çıkaracak adımlar atmaya çalıştın. Öyle ya ileri dönük aklınca siyasi hedeflerin var. Yaşadığım sürece hak etmeyeceğin hedeflerine ulaşmaman için elimden geleni yapmak boynumun borcu olsun. Gerçi imam cemaat misali Ünal Demirtaş’ın yaptıkları çok mu farklı ki sen farklı olasın. Sıkıntı yok.. Onun hakkında da yazacak çok şeyim var, yakında sıra ona da gelecek. Partimize yeni katılımlar sağlayacağına vatandaşlarımızı partimize küstürdün.. Köylere seçimden seçime gitmekle ilçe başkanlığı yapamazsın, artık bunu hiçbir vatandaşımız yemiyor, sadece kendini kandırırsın..

Şimdi gelelim ben dahil aklıselim hiçbir kimsenin affetmeyeceği olaya;

Sayın Ocakçı, ben chp de gerek meclis gerekse mv aday adaylığı teşebbüsünde bulunmuş biriyim. Partinin sıradan bir üyesi değilim.. Sıradan partili arkadaşlarımıza bile yapılmaması gereken yanlışı bana yaptın. Yanlışı sen biliyorsun da senin nasıl içten pazarlıklı, güvenilmez, arkadan vurmaya kalkan bir siyasetçi olduğunu tüm kamuoyunun bilmesi için buradan paylaşıyorum..

Geçen yıldı, kent konseyi seçimlerinin olduğu dönem. Belediye başkanının anti demokratik yaklaşımı sonucu İrfan Yazıcıoğlu ve eski başkanın aday olmasını engellemesi üzerine adaylığımı açıklamıştım. Burada birinci amaç antidemokratik yaklaşıma tepki olmakla birlikte Ereğli için çok güzel projelere imza atabilecek kapasiteyi kendimde bulmamdı..

Sayıyorum, mhp, dyp, bbp, dp, dsp, vatan partisi ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları bana destek verirken partili olarak sana geldim. Yanımda dyp ilçe başkanı da vardı. Durumu anlattım,  partide siyaset yapan biri olarak destek istedim. Yarım ağız akşam iftar var arkadaşlarla bir görüşüp sana döneyim dedin. Hep arkadaşlardan görüş alırsın ya yalanını sevsinler. Senden ses çıkmadı ama arkamdan yaptıklarından sesler gelmeye başladı. Yazık yazık, bu nasıl hainliktir ki benim arkamdan partide aktif olan arkadaşlardan ilk birini arayarak böyle bir durum var bizde liste çıkaralım diyebildin. Ya olur mu orada zaten ertelenen genel kurulda çok ciddi mücadele eden partilimiz var denildi. Bu kişiden olumlu yanıt alamayınca hatandan dönmek yerine diğer aktif partiliyi aynı fikirle aradın. Onunda cevabı aynı olunca liste hayalın suya düştü. Liste çıkaracak ortam bulamadın ama desteğini de göstermedin. Yapmaya çalıştığın bu çirkin teşebbüsle Akp li başkana kent konseyi seçimini altın tepside sunmaya kalktın. Gerçi Akp kurucusu olduğuna dair söylentiler var, araştırmadım, doğru ise ahde vefa göstermeye kalkmış olabilirsin.  Bendeki cevheri görmenin korkusu sana neler yaptırmış. İşte sen busun. İçten pazarlıklı, kendi partisinde siyaset yapan birini arkadan vurmaya çalışacak kadar hainlik yapabilen. O kişilerin ismini buradan yazmadım ama ölmediler yaşıyorlar. Gerektiğinde takır takır yazar ve yüzleştiririm. İlçe binasında yine bu konu ile ilgili aleyhimde yaptığın toplantıdan da haberdarım..

Çok uzatmayacağım, partilisine hayrı olmayan, onu arkadan vurmaya kalkan birinin Ereğli’ye, vatandaşa ne katkısı olur.. O makamı zerre hak etmiyorsun, senin yerinde olsam bir dakika durmaz istifamı verirdim. Ama sende öyle bir duruş, meziyet yok ki, görelim..

Kimse kusura bakmasın, bu gibi kişiler bu partide olduğu sürece onları teşhir etmekten, kamuoyu ve genel merkezle paylaşmaktan zerre  geri durmayacağım. Partimizde yozlaşan bu yaklaşımları ve kişileri değiştirmediğimiz taktirde bir arpa boyu yol kat edemeyiz. Kalın sağlıcakla..



Bu yazı 3946 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI