Bugun...
EREĞLİ BELEDİYESİ VATANDAŞINA SIRTINI MI DÖNÜYOR!


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili okuyucular, bildiğiniz üzere  yayın grubumuzun en önemli görevlerinden biri yaşadığımız bölgedeki olumsuzlukları dile getirip  düzeltilmesine katkı sağlayabilmektir. Bu yazımızda Ereğli Belediyesinde   gördüğümüz, duyduğumuz  olumsuzluklara dikkat çekip yetkililerin çözüm getirmesini  istiyoruz.

Malum Ereğli’nin en büyük sıkıntılarından biri park sıkıntısıdır. Bu gün Belediyede bir işimi çözmek için Belediye hizmet binasına gittim. Araç girişindeki görevliye Belediye de gideceğim birimi söyleyerek bariyeri açmasını istedim. Görevli dışarıda ki park yerinde inşaat olduğu için oraya park edilmiyor dedi. Alt garaja ineyim dedim. Orası dolu dedi. Peki, dışarıda bir yerde park ettikten sonra bina altındaki oto parkınıza bakacağım, dediğiniz gibi dolu mu, boş mu bilmek istiyorum dedim. Neyse dışarıda park ettikten sonra kapalı oto parkına yaya indim. Baktım otoparkta boş yerler var. Çıktım bana dolu diyen güvenlik görevlisinin yanına. Hani oto park doluydu, aşağıda boş yer var, neden Belediye de işi olan vatandaşın park etmesine izin vermiyorsunuz diye sordum. İbrahim Cöbek’in talimatı var, çalışanlar dışında otoparka kimse alınmayacak dedi. Eğer görevlinin dediği doğru ise sayın Cöbek  yine bir olumsuzluğa imza atmış gibi gözüküyor. Şimdi sayın Uysal’a sormak istiyorum; Ereğli Belediyesinin aslı görevi vatandaşa hizmet  etmek değil mi? Nasıl oluyor da vatandaşa hizmet etmek amacında olan bir kurumun oto parkına, Belediye de işi olan bir vatandaş park edemiyor? Üstelik bu talimat başkan yardımcısı İbrahim Cöbek tarafından veriliyor. Ne diyelim tez zaman da Ereğli Belediyesi  Cöbek den kurtulur da ardı arkası kesilmeyen olumsuzluklar son bulur inşallah.

Gelelim Pazar yeri yol üstündeki park yerlerinin yeni ücret tarifesine. Bilindiği üzere buradaki araç parklarında  süre aranmıyordu. Şimdi ise park edildiği saat kadar ücret alınıyor. Bir çok esnaf bu uygulamadan rahatsız olduğunu  yayın gurubumuza iletti. Bölgedeki esnaf, astronomik park ücreti ödememek için sahil bandına mı park edeceğiz diye sormaktadır. Yol üzerlerinden park ücreti alınmasının yasal olmadığı Yargıtay’ca onaylanmış olmasına rağmen, Ereğli Belediyesinin yangına körükle giden bu yeni tarife politikasından ötürü bir vatandaş konuyu yargıya taşırsa hiç şaşırmam. Umarım Ereğli Belediyesi dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma hikayesini yaşamaz. Benden uyarması, karar yetkililerin….

Yukarıda bahsettiğim olumsuzluklara rağmen olumlu şeylerde olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Oğuz Cömert’in tekrar fen işleri müdürlüğüne getirilmesi çok isabetli ve yerinde  bir karar olmuştur. İlçemize hayırlı olsun…



Bu yazı 1980 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI