Bugun...
ERDEMİR EREĞLİ’YE YÜZÜNÜ DÖNDÜ, KANDIRMACA MI?….


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili okurlar, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Erdemir Yönetim Kurulu üyesi  Vali Ali Kaban Beyin girişimleri ile Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı sayın Ali Pandır  ve Ereğli TSO Başkanı Sayın Yaşar Tetiker  Zonguldak’ta bir araya gelmişlerdi.  Toplantıda ele alınıp sonuçlanan iki husus ile ilgili gerek taraflar gerekse yerel medya 2. Bahar manşetleri atarak iyimserlik havası estirmeye çalışmaktadırlar. Maalesef ben aynı şekilde düşünmüyorum. Bana göre bu toplantının sonuçları ile Ereğli halkının tabiri caizse gazı alınmaya çalışılmıştır.

Burada Sayın Ali Pandır’ın dediği gibi bir kazan kazan durumu yoktur, sadece Erdemir’in bir kazancı söz konusudur. Bu kazancı Erdemir’e sağladıkları için Erdemir yönetimi, Sayın Ali Kaban ve Sayın Yaşar Tetiker’e  ne kadar teşekkür etseler azdır… On yıldır yapılan mücadelenin sonucunda Ereğli esnafı ve halkı bu masadan bir kazanım ile kalkmamıştır. Burada Erdemir yönetimi kendince elinden geleni yaptığını iddia edecektir. Siz bizden Ereğli’deki nakliyecilere iş istediniz verdik, Ereğli’de satış temsilciliği istediniz açtık diyeceklerdir…  Ee bunun neresi kötü diyorsunuzdur. Ben bugüne değin Erdemir’in sadece özel sektör mantığı ile hareket ettiğini, sosyal sorumluluk projelerine önem vermediğini, Ereğli’ye kazandırdıklarından çok kaybettirdikleri olduğunu iddia ettim ve etmeye de devam edeceğim. Maalesef bizim haklarımızı korumak için seçtiğimiz  yöneticilerde Erdemir’in bu yaklaşımına karşı çıkacakları yerde destekçisi olmaktadırlar ve kazanım olmayan sonuçları kazanım gibi sunup bir yerde bizleri yanıltmaktadırlar…Şimdi son toplantıda alınan kararlar için neden böyle düşündüğümü, aşağıdaki soruların hepinizin aklına getirebileceği cevaplarıyla izah etmiş olacağım.  Diğer dayanaklarımı Erdemir için yazacağım daha sonraki yazılarımda açıklayacağım…

Sayın Tetiker, Sayın  Ali Pandır Ereğli’nin ticari kuruluşlarını temsil eden TSO ‘nı kaç kere ziyaret etti?

Sözde Ereğli’yi ilgilendiren bu toplantının TSO da yapılmamasındaki amaç nedir?

Ereğli nakliyecilerine iş imkanı sağlamakla  kamuoyuna övünerek açıkladığınız Erdemir’in verdiği bu nakliye işini, geçen yıl 26 liradan yapıldığı, önderlik ederek oluşturduğunuz nakliyeciler kooperatifine ise 18 liradan verildiği doğru mudur?

Geçen yıl 26 liradan bu nakliye işinin yapılmasında zorluk çekilirken aynı işi doğru ise 18 liraya Ereğli’li nakliyecilere yaptırılması Ereğli’li nakliyecilerin mi yoksa Erdemir’in menfaatinedir?

Daha önce sacla ilgili görev yapmayan birinin bölge temsilciliğinin başına getirilmesini doğru  buluyor musunuz?

Bölge temsilciliğinin Ereğli’ye  global kriz sürecinde açılmasına onay verilmesi bir kazanım mıdır?

Sacın İstanbul dan satılması ile buradan satılması, sacla ilgili görev yapmamış birinin aracı olarak kullanılması ilçemize ne gibi fayda sağlayacaktır?

Erdemir yetkilileri, burada açılacağı söylenilen bölge satış temsilciliğinde Ereğli tüccarlarına pozitif ayrımcılık yaparak daha uygun fiyattan sac satışı yapacaklar mıdır?

Sayın Pandır’ın Erdemir’in özelleşmeden önce yaptığı sosyal sorumluluk projelerini kendilerine mal ederken rahatsızlık duymadınız mı?

Kandırıldınız mı diye sorsam yılların tecrübesine sahip olduğunuzu her söyleminizde vurgulamaktasınız  ama bu toplantıda oluşan sonuca da bir ad koymakta açıkçası zorlanıyorum…

Vali Beyin ve Sayın Pandır’ın Erdemir tarafı oldukları için Erdemir’i koruyacak şekilde hareket etmeleri çok yadırganmamakla birlikte sizin konumunuz Ereğli esnafını  korumak değil miydi?

Değerli okuyucular söz uçar yazı kalır…Önümüzdeki süreçte kimin haklı çıkacağını hep birlikte göreceğiz. İnşallah ben haksız çıkarım da Ereğli ve Ereğlili bu oluşumlardan fayda görür. Saygılarımla.

 



Bu yazı 2171 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI