Bugun...
BU MÜTEAHHİT VE TAŞERONUN AYRICALIĞI NE?


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Geçtiğimiz günlerde sarıkorkmaz mahallesin de Greenpark isimli bir site inşaatına başlandı. Hafriyat taşeronunun torpilini biliyoruz. Belediyeye yön verdiği, sözü geçtiği iddia edilen meclis üyesinin oğlu. Anlaşılan müteahhit de torpilli. Durum böyle olunca ne yasalara itibar ediliyor ne de cıvar vatandaşın hak hukuklarına..

Bir süre önce Belediye ye şikayet dilekçesi vermiştim. Kazıdan çıkan toprak ırmağa doğru dökülüyor, ağaçlar katlediliyor diye.. Şuana değin tarafıma Belediyeden dönüş dahi yapılmadı. Gariban bir kişi şikayet edilseydi toplantı durumunda iken bile talimat verilip incelemeye ekip gönderilirdi. İşlem de yapıldığını düşünmüyorum. İşlem yapılsaydı yaptıkları uygulamaya son verilirdi. Hatta müteahhit firma hızını alamadı, orman arazisine doğru hafriyatını dökmeye, ağaçları katletmeye başladı. Gariban bir vatandaş olsa çok ciddi cezalar alır, araçlarına el konulurdu. Malum yasaların garibana uygulandığı bir ülke olduk.

Bugün günlerden Pazar, insanların istirahat etme günü. Birde mübarek ramazan. Sahura kadar oturmuş birisinin geç saate kadar uyuyup dinlenebileceği bir gün. Ama ne mümkün yasaları takmadıkları gibi ramazanın da bir önemi yok. Anlaşılan müteahhit ve taşeron için ne yasaların ne de insanlara saygının bir önemi var. Bugün sabah saat 8.30 da kırıcı takılmış ekskavatör çalışmaya başladı. Aradık zabıtayı geldiler. Zabıtalar gidince tekrar çalışmaya başladılar. İkinci kere aradık, ne hikmetse yürüme olarak çarşıdan gelinecek sürede zabıta bir türlü gelemedi. Üçüncü kere aradık on dakika sonra geldiler. Sözlü uyarılarda bulunup gittiler. Bir tutanak tuttuklarını, bir işlem yaptıklarını da görmedik. Oysa aynı zabıta birimi gariban bir müteahhittin inşaatına pazar sabahı gidip saat 10.00 kadar inşaattan ayrılmamıştı. Yapılan iş ise sadece cephede sıva imalatı idi. Yanı bugünkü olayda ki ses söz konusu bile değildi.

Değerli okuyucular, İşte Belediyenin çifte standardını bu olayda bir kere daha gördük. Bizlere hizmet etmek için göreve gelenlerin yarattıkları sonuçlar ortada. Müteahhit huzur içinde yaşanabilecek bir site yaptığı iddiasında.. Sen doğaya zarar verdikten, insanlara huzur vermedikten sonra projen huzurlu olsa ne yazar..

Hep dediğim gibi, yapılan yanlışlara tepkisiz kaldığımız sürece bu çarpıklıkların düzeltilmesine katkı sağlayamayız. Yanlış yapanlar seçim ile gelenler ise bir daha seçmemeliyiz. Kanunlara, doğaya, insanlara zarar veren uygulamalarda bulunanları da ödüllendirmemeliyiz…

Ben artık Belediyenin çifte standartlarından ötürü, bu tip çarpıklıkları bimer ve yargıya götürme kararı aldım. Umarım sizlerde toplumsal tepkinizi yeri ve zamanı gelince gösterirsiniz. İlgili, sorumlu makamlarda bu haberi suç duyurusu olarak kabul edip inşallah gereğini yapar.

Herkese eşit, huzurlu bir yaşam dileğiyle, kalın sağlıcakla.

 



Bu yazı 7869 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI