Bugun...
BİR UYGULAMANIZ DA ADİL OLSUN…


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sizlerle paylaşacağım konuyu basın camiası bir müddettir bilmekte ve yaşamaktadır. Sizlerle paylaşmakta ki amacım ise Ereğli Belediyesini yönetenlerin! bu konuda da sınıfta kalmalarıdır.

Ereğli Belediyesi yerel basın kuruluşlarına verdiği ilan ve reklam desteğini bu yıl abonelik sistemine dönüştürmüştür. Ee ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki  bir sistem dahilinde hareket etmek lazım. Buna kimsenin itirazı yok. Fakat ne hikmetse abone edilmeyenlerin her birine farklı gerekçeler sunulmaktadır. Anlayacağınız adamına göre muamele örneği sergilenmektedir. Yapılanın yanlış olduğunu söylediğimiz de de “ben 17 yıllık basın mensubuyum, sen daha bir yıl önce bu sektöre girdin, bizden iyi mi bileceksin” diyen Belediye basın çalışanları var. Canım kardeşim belli ki sen 37 sene de bu camiada olsan, sapla samanı, hak ile haksızlığı ayıracak duruma gelemeyeceksin. Niye mi;

Birincisi, Belediyeler halka hizmet etme kurumudur. Halkın vergileri ile halka hizmet üretirler. Halktan elde ettikleri gelirleri adamına göre ya da işine geldiği gibi ayrım yaparak dağıtamazlar. Her şeyden önce adil olmak zorundadırlar. Siyaset onların o makama gelme yöntemleridir. Göreve gelindikten sonra siyasi görüş, kişisel düşünceler bir kenara bırakılıp her kese eşit hizmet vermek esastır.

İkincisi, hem abonelik vermeyeceksin hem de abonelik verdiğin diğer yerel basın kuruluşları gibi, ilan, kutlama ve Belediye ile ilgili hizmet reklamlarını yayınlamaları için mail göndereceksin. Bu durum yerel medya kuruluşları ile dalga geçmektir. Ben gönderirim sen istersen yayınlamazsın demek özrü kabahatinden beter yaklaşımdır. Bizler bize hizmet etmekle yükümlü bir idarenin göndermiş olduğu paylaşımları, bizi çeşitli bahanelerle  abone yapmadılar diye yayımlamama gibi bir tutum içine girmedik. Savunmanızda işaret ettiğiniz çıkar sonucu yayın yapma prensibine sahip değiliz. Belli ki 17 yıllık basın geçmişinizde sizler ne kadar ekmek o kadar köfte yaklaşımı ile hizmet vermişsiniz. Ayrıca bu zihniyete sahip olanların yönlendirmeleri ile Ereğli Belediyesinin  adil bir uygulama yapmasını da beklemiyoruz. Bu yanlış uygulamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Bu arada yanlış anlaşılmak da istemiyoruz. Medya Herkül yayın gurubu olarak yayın ilkelerimiz de hiçbir şekilde menfaat temin etmek suretiyle habercilik yapma anlayışı yoktur. Kuruluşumuzdan bu yana  TSO , Sendika, Erdemir ve Belediye den hiçbir ad altında tahsilat yapmadık. Bu gibi kuruluşlardan gelir elde edeceğiz diye bir amaçla da yola çıkmadık. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Ereğli bırakabilmek için sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde çarpıklıkların giderilmesine katkı sağlamaktır.. Yanlış yapan kişi ve kurumlara karşı kamuoyu oluşturarak, bilinçlendirerek el birliği ile toplumsal tepkiyi sağlamaktır. Amaç hizmet verme amacıyla gelenler istedikleri gibi haksız uygulamalar yapamasınlar ve bir daha seçilemesinler.. Kalın sağlıcakla.



Bu yazı 3621 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI