Bugun...
Başkanım! Kusurumuza Bakmayın!


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Sevgili okurlar;

Yayın hayatına başlarken yanlışları ve  yapanları  dile getirip çözüm üretilmesine katkı sağlamanın yanı sıra güzel, faydalı, başarılı işler yapanları da kamuoyu ile paylaşarak  motivasyonlarını artırmayı ve örnek teşkil ettirmeyi  amaçladık.

Geçen gün yazı işleri sorumlumuz sevgili Altan kardeşimiz ile yaptığımız sohbetin konusundan biraz bahsetmek istiyorum.

“Altan kardeşim şu sıra Belediye Başkanımızın, gördüğümüz, duyduğumuz, eksik kusurlarını dilimiz döndüğünce dile getirdik. Bizi tanımayan okurlarımız bizi taraflı ve sadece olumsuz eleştiri yapan yayın organı olarak algılayacaklar. Başkanın iyi yaptığı, başarılı işleri de kaleme alalım.”, dedim. “Abi iyi olur, bir düşünelim, araştıralım, yapalım.“, dedi sevgili Altan. Ben bir yandan Altan kardeşim bir yandan kafa yorduk, araştırdık; fakat inanın kayda değer bir icraatını tespit edemedik.

Eğer Belediyecilik;

Daire müdürlerinin ve altındaki personellerin yaptığı ve yapabileceği rutin hizmet işleri ise evet bu anlamda Kdz. Ereğli Belediyesi ve onun başında bulunan sayın başkan çalışıyor.

Eskisi kadar sıkça olmasa da çöpler toplanıyor; başlanmış, programlanmış yatırımlar devam  ediyor. Yollarımızın bozuklukları, arızalarımız gideriliyor. Sosyal hizmetler devam ediyor. Hatta Efsane Başkan Halil Bey'in öngörülerinden olan susuz kalma, kanalizasyon sıkıntıları gibi olumsuzluklar da olmuyor. Bu ve benzer anlamda yapılanlar belediyecilikte başarı kriteri ise Belediyemiz ve Başkanımız başarılı, demek lazım.

Ama ben belediyecilikte başarı olarak maalesef bunları görmüyorum. Bunlar önceden fazlası ile yapılıyordu zaten. Asıl önemli olan bu hizmetler değil. Ereğli’nin mega hizmetlere ihtiyacı var. Üç tur atıp şansımız varsa park yeri bulmamalıyız. Ereğli’nin en önemli sıkıntılarından biri park ve ulaşım sıkıntısıdır. Her gün trafiğe onlarca araç girerken bunun paralelinde park yerleri ile alternatif yeni yolları oluşturamıyorsanız, kusura bakmayın, başarılısınız diyemeyiz.  Artık dünyada kabul görmüş yap-işlet-devret diye bir yöntem var. Bu kadar araç olan bir ilçeye park için yatırımcı koşa koşa gelir. Üstelik cebimizden yatırım maliyeti de çıkmaz. Yeter ki çözüm üretmek isteyelim.

Şehir merkezindeki zaten işleri kötü olan esnafların adliye ve hastanenin taşınması ile işleri hepten durma noktasına gelmiştir. Yarın öbür gün vergi dairesi de taşınacak. Bu olumsuzluğu bertaraf edecek bir projeniz var mı? Ben duymadım. Oysa üçüncü köprümüzün bitme aşamasına geldiği bir ortamda 21 Nisan'dan bu yana eski belediye binanızda "Değişim Başlıyor" pankartı aynen duruyor. Henüz mevcut binayı yıkacak beceriyi bile gösterememişsiniz. Gerçi asıl anlatmak istediğim konu da bu değildi; ama değinmeden geçemiyorum. Muhtemelen oraya daha teknolojik, çağdaş bir yapı yapmayı hedefliyorsunuz. Giriş katlarını da banka gibi profesyonel kuruluşlara da  kiraladığımızı düşünelim. Üst katlar Ereğli'de onlarca örneği olduğu gibi yarı dolu vaziyette kalacak. Peki bu amaçla yapılacak yapının çarşı esnafına, çarşıya bir katkısı olacak mı? Tabii ki hayır. Belirli bir yaş üzerindekiler bilir; eski belediye binasının olduğu yerde yüksekokul faaliyette idi. İstanbul’a gidin bakın; Yeditepe Üniversitesi'nin hemen sahilin dibinde eğitim binaları var. Ereğli'de neden olmasın? Bu anlamda atılacak adım hem eğitime hem de şehir merkezinin canlılığına katkı vermez mi?

Bana sorarsanız belediyecilikte asıl başarı, yerelde söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile koordineli çalışıp Ereğli'ye dışarıdan yatırımcı çekebilmektir. Bu anlamda Belediye gelecek yatırımcılara altyapı, yol, su, emlak vergisi avantajları sunabilmelidir. Böylelikle Ereğli’nin içine düştüğü sıkıntılı durumdan, işsizlikten, göçten bir derece kurtulmuş oluruz.

Başkanı duyar gibiyim; "Dediklerini yapmak sanki çok kolaydı.", diye. Tabii ki dediklerimi yapmak çok kolay demiyorum; ama çok da zor değil. Sağlam irade, sağlam duruş, çalışmak ve iyi bir koordinasyon ile bunları yapmak mümkün. İşte bunları yapabilenlere de biz vatandaşlar "başarılı" diyoruz.

Kalın sağlıcakla.



Bu yazı 2539 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Kubilay oktay
19-08-2015 01:34:00
Teşekkür ediyorum aynen katılıyorum ,artı o secim öncesi kopyala yapıştır vaatlerini ne zaman yapacagıni merak ediyorum, tek işi halil posbiyiğin ismini silmek icin caba sarfetmekmi merak ediyorum ,yanlış hatirlamiyorsam secildikten sonra sekiz ay zaman taniyin diyorlardı acaba kac sekiz ay gecmesi lazim ,ereğli li, baskana hukumetin gucunu kullanarak eregliye yatirim yapilacak yalanı yuzunden oy verdi akp nin hedefi bir daha secim kazanmamakmi yan gelip yatmakmi merak ediyorum ağzına sağlık yazınızi begendim.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI