Bugun...
AVUKATLIĞA SOYUNANLARA CEVAP HAKKIMIZDIR.


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Değerli okuyucular, konuyla ilgili olduğu için bir kere daha şahsım ve imtiyaz sahibi olduğum medya Herkül yayın gurubunun ilkelerine işaret etmek istiyorum. Asla doğruluktan şaşmayız. Yalanla işimiz olmaz. Çıkarlarımız için değerlerimizi göz ardı etmeyiz. Kimseye para karşılığı, bilgi ve belgeye dayalı olmayan kulaktan duyma varsayımlarla, birilerin bireysel çıkarları için  haber yapmayız. Kimseye yalakalık yapma ya da kişisel çıkar elde etme gayreti içerisinde de olmayız. Ayrıca her dönemin adamı olma gibi bir gayretimiz de yoktur. Bizim tek bir önceliğimiz var Ereğli ve Ereğli halkının çıkarları. Bizim bütün mücadelemiz, gayretimiz bunun üzerine kuruludur. Aksini iddia edenler  iddialarını kanıtlamakla yükümlüdürler. Bu yazımda da değineceğim husus budur.

Ereğli Belediyesince  24.05.2016 tarihinde ihalesi yapılacak 140 hektarlık alanda 18. madde arazi arsa uygulaması parselasyon planı hizmet işinde vahim iddialar var, adlı bir haber yapmıştık. Bu habere istinaden cevap ve icraat beklediğimiz başta Belediye başkanımız dahil hiçbir ilgiliden ne bir cevap ne de bir işlem yapıldı. İhale iddiaların gölgesinde gerçekleştirildi.

Buradan sayın Uysal’ın sıkça dile getirdiği, iddialar belgeli olmadığı için bir şey yapamıyoruz söyleminin de boşa çıktığını ve hayal kırıklığına uğradığımızı ifade etmek istiyoruz.

Ne hikmetse habere taraf olan Belediye yetkililerinin sesi çıkmazken bir zati muhterem çıkmış Belediyenin avukatlığına soyunmuş. Belli ki haberimizden direk kendi ya da gayri resmi birlikte hareket ettikleri rahatsız olmuş ve sosyal paylaşım sitesinde gerek medya kuruluşumuzu gerekse şahsıma yönelik iftira ve hakaretlerde bulunmuştur.

Konuyu yargıya taşıyacağımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bu güne değin hiçbir yanlışa, iftiraya sessiz kalmadığım gibi buna da sessiz kalmayacağım.

Şimdi bu şahıs yaptığımız habere yüzde yüz yalan haber demiş. Yaptığımız bu haber yalan olmadığı gibi bilgi ve belgeye dayandığını biz kanıtlayacağız umarız oda iddiasını yargıda kanıtlar.

İhaleyi yapan yetkiler için “Ereğli Belediyesinin bu konularda işi bilen işini doğru yapan personeli var. İhale ile ilgili birimler de imar servisinde bu konuda ehil ve tecrübeli “ demiş. Haberi dikkatli okursa Ereğli Belediyesinde onun ehil ve tecrübeli gördüğü, doğru iş yaptığını düşündüğü yetkililerin, ihalede öngördüğü kriterlerin  bir itiraz sonucu kik tarafından verilen  kararda yanlış olduğuna hükmedildiği ve bu durumunda iddia sahiplerince belgeleri ile birlikte Belediye ye itiraz olarak çeşitli engellemelere ve geciktirmelere rağmen iletildiği yazılıyordu. Ama bu şahıs haberde ki detaya rağmen ne hikmetse Belediye personelini koruyup kollama gayretine girmiş. Tabiri caizse avukatlığına soyunmuş.. Sayın zati muhterem biz Ereğli halkı, ehil olanları da görüyor olmayanları da…Zamanı gelince onlarında icraatlarını sırasıyla yazacağız, yargıya götüreceğiz, azıcık sabır…

Yine bu şahıs “Bilenler bilir bilmeyenler de iyi okusun 18 ihalelerinde genelde yüzde 90 a varan kırım olur sebebi de bellidir” demiş. Bu ifadeden şunu anlıyoruz, genelde bu ihaleleri zararına alırlar, parayı imar işlemini yaparken kazanırlar. Yanı kendi söylemiyle işaret ettiği duruma isterseniz siz ad koyun. Hiçbir firma zarar etmek için iş yapmaz. Bazı firmalar işin hak ettiği fiyatı verir, işi alırsa başka mecralara sapmaz, birileri de çok düşük fiyat verir, para kazanmak için doğru ve etik olmayan yollara tevessül edebilir.

Habere konu olan ihalenin düşük fiyatlara gitmesi, rekabet ortamının oluştuğu anlamına gelmediğini yukarı da dilim döndüğünce ifade ettim. İşte bize gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda biz bu haberi yaparken, idarenin bazı firmaları kısıtlayacak kik kararına aykırı kriterler koyması ile gerçekleşecek ihale sonucunda yapılacak imar uygulamasının vatandaşın ve belediyenin zararına olabileceği endişesiydi. Yayın gurubu olarak bu imar uygulaması sürecini yakından takip edeceğimizi ayrıca ifade etmek isteriz.

 Yine “O yazıyı yazan 18 i görse mertek sanır” diyerek şahsıma, mesleki kariyerime hakaret etmiştir.

Bana hakaret eden bu şahsa  sormak isterim, kaç defa 18 uygulaması yaptın ve kaçında mahkemelik oldun?

Önce kendine bir bak, karşında hakaret ettiğin kişinin geçmişini, eğitimini bir incele ondan sonra itham et derim. Senin gibi her şeyi biliyorum diye bir iddiam yok ama eğitimim ve bildiklerim seni suya götürür susuz getirir…. 



Bu yazı 2879 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI