Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında konuşan belediye Başkanı Halil Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenleyecekleri etkinliklerin detaylarını açıkladı.
28 Ekim’de İnönü Parkı’nda halka açık Cumhuriyet Balosu yapacaklarını ve 29 Ekim’de Merve Özbey, 30 Ekim’de ise Betül Demir ve Buray konseri düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Posbıyık şunları söyledi:
“Hepinizin bildiği üzere 29 Ekim de Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağız.
Tüm Türkiye gibi, biz de Ereğli’de bu coşkuyu birlikte yaşamak için hazırlıklarımıza çok önceden başladık. Belediyemizde “Cumhuriyetin 100.Yılı” etkinlikleri komisyonu oluşturduk.
Onlar uzun bir süredir çeşitli etkinlikleri incelediler, sanatçılarla, değerli tarihçilerle, yazarlarla görüştüler. Sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulundular. Çocuklarımız için özel olarak boyama kitaplarımız hazırlandı.
100.Yıl coşkusunu Ereğli’nin farklı noktalarda kutlamak amacıyla biz de 29 Ekim haftası için birçok etkinlik planladık.
Sergi salonlarımızda resim sergileri, 100. Yıla özel gösteriler, özel programlar, çocuklarımız için eğlenceler, çok değerli isimlerin 100.yıla özel hazırladığı programlar ve anıt önü sahnede konserlerimiz olacak.
Bu seneye özel olarak İnönü Parkı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir hazırlığımız var.
YORUM YAZ