GMİS, toplu sözleşmede yasa gereği olan yeraltı maden işçilerine en az iki asgari ücret ödenmesi ile harici servislerde çalışanlara yapılacak ücret artışlarının toplu iş sözleşmesine yazılmasını istiyordu. GMİS, en az iki asgari ücret konusunu mahkemeye taşımış ve yerel mahkemece işçilerin lehine karar çıkmıştı. Ancak Hattat A.Ş. yöneticileri, iki asgari ücret konusunun toplu iş sözleşmesine yazılmasını istemiyordu.
GMİS ile işveren arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine konu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıda görüşüldü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıAhmet Erdem başkanlığında yapılan toplantıya GMİS Yöneticilerive şirket yöneticileri ile Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da katıldı.
Toplantı sonunda sözleşmedeki anlaşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulu kararıyla çözülmesi kararlaştırıldı.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, 18Eylül 2015 tarihinde şirketin Tarlaağzı Köyü'ndeki işletme sahasında bekleyen işçilerle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Yüksek Hakem Kurulu'nun devreye girmesiyle grevin yasal olarak sona erdiğini işçilere duyurdu.
Mutlu, "Bakanlıkta yapılan toplantıda uyuşmazlıkların çözülmesi konusu Yüksek Hakem Kurulu'na devredildi. Yasal olarak da grevimiz sona ermiş oldu. İşçilerimiz şimdi işbaşı yapacak. Yüksek Hakem Kurulu 1 ay içinde karar verecek. Biz sendika olarak hakem heyetinden lehimize karar çıkması için elimizden geleni yapacağız.", dedi. İşçiler, açıklamanın ardından iş başı yaptı.


DEMİRCİ: “TTK’NIN SORUNU TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR”
'YAŞANANLAR TAM BİR REZALET'
'10 EKİM 2015 TARİHİMİZİN KARA GÜNLERİNDEN BİRİDİR'..
GREV SONLANDIRILDI
HEMA'YA TEPKİ BÜYÜK
Test
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-VII
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-VI
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-V
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-IV
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-III
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-II
KDZ. EREĞLİ’DE, SELÇUK BALCI’YLA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ..
10 TON HAMSİ DAĞITILDI
ERDEMİR'DEN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” MESAJI
ALAPLI MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA 86 BİN LİRALIK REKOR PROMO..
ÖZKAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BU GÜZEL ŞEHRİ TERK EDERİM...
YORUM YAZ