Ülkemizin uzay teknolojileri konusunda gelişimini sağlamak, uzay teknolojileri ile ilgili alanlarda güncel araştırma konuları ortaya koymak ve çözümlemek amacıyla kurulmuş olan TÜBİTAK-UZAY’la imzalanan sözleşme kapsamında, Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin TOPAN, bir yıl süre ile bilimsel danışmanlık hizmeti verecek.
Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Orhan UZUN, danışmanlık sözleşmesinin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geomatik Mühendisliği Bölümümüz son dönemde yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmektedir. Daha önce Harita Genel Komutanlığı ve MTA gibi kurumlarla da protokoller imzalayan Bölümümüz, bölgemizdeki kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu pek çok alanda çözümler üretmektedir. Ülkemizin en önemli bilimsel kurumlarından birisi olan TÜBİTAK ile yapılan protokol, bölümümüzün ‘konuma bağlı uzaktan algılama uygulamalar’ konusunda da önemli bir merkez haline geldiğini ortaya koymaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalar dolayısıyla Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan KUTOĞLU’nun şahsında Bölümün tüm akademik personeline ve son protokol dolayısıyla Doç. Dr. Hüseyin TOPAN’a teşekkür ediyorum.”. Yaşanan gelişmeleri son yıllarda yapılan yatırımların sonuçları olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Uzun, desteğini daima yanımızda hissettiğimiz Sayın Rektörümüze teşekkürü bir borç biliyorum.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut ÖZER, “Ülkemizin köklü kurumları ile imzalanan söz konusu protokolleri, saygınlık göstergesi olmalarının ötesinde köklü bir geleneğe sahip olan Bülent Ecevit Üniversitesinin ulaştığı iş yapabilme kapasitesini göstermesi açısından da önemli buluyorum. Üç temel öncelik olarak belirlediğimiz ‘kalite, bölgemizle ilişkiler ve uluslararasılaşma’ bağlamında önemli çalışmalara imza atan Mühendislik Fakültemizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Geomatik Mühendisliği Bölümümüzde yaşanan bu gelişmelerin diğer bölümlerimizde de artarak devam edeceğine inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


YABANCI ÖĞRENCİ KABULÜNDE REKOR SEVİYE
ÖZER' E ÖNEMLİ GÖREV
MEZUN SAYISI 46 BİNE YAKLAŞTI
BEÜN,TÜBİTAK'A DANIŞMANLIK YAPACAK
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMLERİNE İLGİ ARTTI
Test
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-VII
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-VI
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-V
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-IV
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-III
MEDYA HERKÜL TANITIM ETKİNLİĞİ-II
DARISI EREĞLİ VE ALAPLI’NIN BAŞINA
KDZ. EREĞLİ’DE HALK OTOBÜSLERİ DENETLENDİ
AŞK DEDİĞİN ALAPLI KARŞIYAKA SEMT KONAĞI GİBİ OLMALI, HİÇ B..
MED MARİNE YENİ RÖMORKÖRÜNÜ KDZ. EREĞLİ’DE SUYA İNDİRDİ..
KDZ. EREĞLİ’DE, SELÇUK BALCI’YLA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ..
ERDEMİR'DEN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” MESAJI
10 TON HAMSİ DAĞITILDI
ALAPLI MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA 86 BİN LİRALIK REKOR PROMO..
ÖZKAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BU GÜZEL ŞEHRİ TERK EDERİM...
YORUM YAZ