Bugun...


FINDIĞIN EN AZ 40 LİRA OLMASI GEREKİRDİ
Zonguldak’ı ziyaret programından önce Alaplı ve Ereğli'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Fındık fiyatının ilk alım fiyatının en az 40 lira olması gerekirdi" dedi.

FINDIĞIN EN AZ 40 LİRA OLMASI GEREKİRDİ

Ahmet Davutoğlu, Alaplı’da Alaplı Muhtarlar Derneği, Alaplı Ziraat Odası ve Alaplı Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Hükümet Caddesi'nde esnafları da selamlayan Davutoğlu, karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.
Ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, fındık fiyatlarının yetersiz olduğunu ifade etti.
“BEN BAŞBAKANKEN, FINDIĞA VERDİĞİMİZ FİYAT 14 LİRA, YANİ 6 DOLARDI"
Kendisinin Başbakanlığı döneminde fındığa 6 dolar fiyat verdiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Ben başbakanken 2016 yılında fındığa verdiğimiz fiyat 14 lira, yani 6 dolar civarındaydı ilk alım fiyatı. O rakamlarla hesapladığınızda fiyat verildiği zaman 40 lira civarında olması gerekiyordu. Ama maalesef 28 lira civarında kaldı, biraz yükseliş olsa da. Şu anda uluslararası bazda yetersiz. Türkiye, nihayetinde dünyanın en büyük fındık üreticisi olduğu için uluslararası fiyatları belirlemesi lazım. Uluslararasi fiyatla karşılaştırıldığında maalesef yetersiz. Kesinlikle Türkiye uluslararası bazda fiyatları belirlemesi lazım. Şu anda, 33 lira civarına yükselse de dolar bazında yetersiz.”
“DOLARIN DEĞER KAYBI, ÖRTÜLÜ FAİZ"
Doların değer kaybına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Davutoğlu, “Doların değer kaybetmiş olması örtülü bir faiz üzerinden sağlandı.” İfadelerini kullandı.
“Dövizin böyle sürekli inip çıkması birilerinin doların iniş çıkışına göre büyük karlar yaptığı anlamına geliyor.” diyen Davutoğlu, şunları söyledi: Başbakanlığım döneminde dolar 2 lira 8 kuruştu ve uzun süre o bazda kaldı. Şimdi doların inip çıkması halka yaramıyor, spekülatörlere yarıyor. Bizim halkımız çalışkandır. Bütün bu zorlukları birlikte aşacağız. Bunları aşmak için önce ehil ve dürüst insanların göreve gelmesi gerekir.”
Davutoğlu, ittifaklarla ilgili bir soruya da, “Milletle ittifak yapacağız inşallah. “ karşılığını verdi.



Bu haber 477 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI