Bugun...
BU YASAĞIN AMACI HİZMET OLMADIĞI EZİYET OLDUĞU KESİN!


Mustafa ÖZKAN Başyazı
 
 

Değerli okurlar;

Bugün tesadüfen öğrendiğim bir yasağın ne kadar anlamsız, saçma ve vatandaşa büyük eziyet verdiğinden bahsedeceğim.

Motorcu ustam, filtreyi yıkamak için benzine ihtiyacı olduğunu, bidon ile akaryakıt istasyonundan benzin almanın yasak olmasından tedarik edemedikleri için yardımcı olmamı talep etti.

Bende akaryakıt firmasının sahibi olan arkadaşımı arayıp, böyle saçma sapan bir yasağın olup olmadığını sordum. Evet maalesef var dedi ve gerek müşterilerinin gerekse kendilerinin bu yasaktan mağdur olduklarını söyledi. Bu konuyu tayini çıkan kaymakam beye de ilettiklerini, Emniyet müdürlüğü ile görüşeyim dedikten sonra bir dönüş yapmadığını, akabinde de zaten tayini çıkıp gittiğini söyledi.

Şimdi bu yasağı koyan yetkililere sesleniyorum!

Böyle bir yasakla amaçlanan hiçbir olaya engel olamazsınız. Benzin alıp bir yeri yakacak kadar sinsi emelleri olanlar  aracına, motoruna alır oradan çeker yine hainliğini yapar. Ona kafası basmayan biri gider tiner alır, yine amacını gerçekleştirir. Bu durumu hesaplamayıp bu yasağı koymakla bu tür olayların  engellenmeyeceği ortadadır ve bu yasak  vatandaşa büyük bir eziyettir.

Örneklerle bu yasağın uygulanmasını  açarsak;

Sanayideki ustalar benzin ihtiyacı için gidip karakoldan izin alacak,

Yolda kalan zaten mağdur vatandaş birde izin için karakola gidecek,

Bölge köylüsünün eli ayağı olan patpatın trafiğe çıkması yasak iken akaryakıtını bidon ile almak için önce kolluk kuvvetlerinden izin almaya gidecek,

Köyünde benzinli tırpanı, ağaç kesme makinesi olanlar ihtiyacı olan benzini almaları  için yine kolluk kuvvetlerinden izin alacak, vb.

Allah aşkına köylerde gurbete gidenlerden ötürü mezar yeri kazacak zaten genç yok iken yaşını almış bu insanlara bu eziyeti çektirmek nasıl bir anlayıştır!

Akıl ve mantık ile örtüşmeyen bu yasak ile vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunmayacağı ortada iken  vatandaşa  eziyet olan bu yasağın acilen kaldırılması gerektiği kanısındayım.

Umarım aklı selim yetkililer gereğini yapar.



Bu yazı 1359 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI